Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Utilization of low molecular weight organic compounds by marine neustonic and planktonic bacteria

Tytuł:
Utilization of low molecular weight organic compounds by marine neustonic and planktonic bacteria
Autorzy:
Donderski W.
Mudryk Z.
Walczak M.
Tematy:
neustonic bacteria
utilization
dissolved organic carbon
aquatic ecosystem
bacteria
planktonic bacteria
carbohydrate
amino acid
marine bacteria
organic compound
organic acid
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The efficiency of utilization of low molecular weight organic molecules by neustonic and planktonic bacteria inhabiting the waters of the Gdańsk Deep region has been determined. The most intensive growth was observed in the presence of amino acids, while carbohydrates and organic acids were utilized less actively. Glutamic acid, asparatic acid, histidine, glycine, cysteine and calcium lactate were the most suitable sources of carbon and energy for the bacteria. Significant differences in the level of intensity of assimilation of low molecular weight organic molecules by bacteria inhabiting various water layers occurred.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies