Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wlasciwosci pepsyny jako bialka polianionowego. Cz.I. Kompleksy pepsyny z protamina

Ustalono stosunki molowe pepsyny i protaminy w nierozpuszczalnych kompleksach oraz wpływ czynników fizycznych i chemicznych na trwałość tych kompleksów.

Pepsin forms insoluble complexes with protamine. Molar ratio of pepsin to protamine determining the highest amount insoluble complexes depends on pH. Molar pepsin/protamine ratio at pH 3.0 is 4:1. Pepsin-protamine complexes become dissociated by 0.32 mol/dm3 calcium chloride and 4.0 mol/dm3 sodium chloride, whereas 6.0 mol/dm3 urea gets them dissociated up to 75%. Therefore, it is reasonable to suppose that the components of the complexes are bound by ionic bonds.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies