Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mechanical, chemical and spectroscopic analysis of mineralisation rate as methods of bones quality determination in broiler chickens

Tytuł:
Mechanical, chemical and spectroscopic analysis of mineralisation rate as methods of bones quality determination in broiler chickens
Autorzy:
Jamroz D.
Wertelecki T.
Zylka R.
Bodarski R.
Gajda-Janiak A.
Tematy:
bone strength
broiler
bone quality
animal breeding
mechanical analysis
bone
strength
elasticity
animal nutrition
chemical analysis
determination
mineralization
spectroscopic analysis
quality
chicken
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Different method for bone quality assay: bone strength and elasticity, fourier transform infrared spectroscopy for estimation of mineral/organic matrix ratio and chemical composition of ash in bones of chickens, were used. Values of estimated indices are in clearly relation to kind of bones. In young chickens, the strength and elasticity parameters were significant lower in femur as in tibia. Presented results of mineral/organic matrix ratio and Ca-content in ash of bones stand in negative relation to elasticity (r2 = -0.72; -0.69) and in young broiler chickens measurements of mechanical parameters are for bone quality a informative characteristic.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies