Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Budowa, wlasciwosci oraz potencjalne funkcje butyrofiliny

Tytuł:
Budowa, wlasciwosci oraz potencjalne funkcje butyrofiliny
Structure, properties and potential function of butyrophilin
Autorzy:
Muszynska M
Szatkowska I.
Dybus A.
Jedrzejczak M.
Tematy:
tluszcz mlekowy
bialko
sekrecja
funkcje
wlasciwosci
budowa
butyrofilina
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article reviews the main milk fat globule membrane (MFGM) protein, butyrophilin. Butyrophilin is an acidic, transmembrane glycoprotein which reveals the general receptor structure. Its unique location within the cell, the domain structure of the protein and site-specific expression occurring only during lactation indicate that butyrophilin protein is of great importance in milk lipid secretion process.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies