Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Cultivar-related and agronomic conditions of rye yielding on good rye complex soil. Part II. Effectiveness of different cultivation technologies

Tytuł:
Cultivar-related and agronomic conditions of rye yielding on good rye complex soil. Part II. Effectiveness of different cultivation technologies
Autorzy:
Jankowski K.J.
Budzynski W.S.
Dubis B.
Tematy:
fertilization level
agronomic condition
winter rye
rye cultivar
rye
production cost
production technology
yielding
production surplus
accumulated energy
energy effectiveness
direct cost
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The present paper covers economic analysis (concerning energy and cost aspects) of rye production technologies employing different cultivars, sowing dates, NPK fertilisation, microelements nourishment and weed control. Intensive production of rye using a hybrid cultivar, early sowing and NPK fertilisation at 176 kg·ha-1 produced 46% higher yields compared to extensive technologies involving open pollination cultivars and low fertiliser rates. The highest energy consumption in winter rye production was caused by NPK fertilisation. Intensive technologies were less energy-effective than extensive methods. The direct costs of growing 1 ha of rye in extensive technologies equalled 2.2 – 2.9 t grain. In intensive technologies direct costs were returned at yields as high as 3.9 – 4.6 t per ha. The yield value increment resulting from more intensive production methods did not cover completely the increase in direct costs.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies