Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza porownawcza wybranych parametrow zywieniowych tluszczu wystepujacego w racjach pokarmowych roznych grup ludnosci Cz.I. Charakterystyka ogolna tluszczu

Przeprowadzone badania całodziennych racji pokarmowych (CRP) wykazały statystycznie istotne różnice w wartości energetycznej oraz bezwzględnej zawartości tłuszczu Procent energii z tłuszczu w badanych racjach nie różnił się w sposób statystycznie

The reported study deonstrated differences of the energy value and fat content between daily food rations. The recommended energy values of daily rations were generally complied with in all groups, but the groups of mental workers and retired workers these values were exceede. The per cent of energy from fat in food rations in all groups was evidently too high exceeding the recommended value by 30%, on average.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies