Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Bezpieczna zywnosc. Podsumowanie 3-letnich badan monitorowanych nad jakoscia gleb, roslin, produktow rolniczych i spozywczych

Tytuł:
Bezpieczna zywnosc. Podsumowanie 3-letnich badan monitorowanych nad jakoscia gleb, roslin, produktow rolniczych i spozywczych
Autorzy:
Zmudzki J.
Tematy:
bezpieczenstwo zywnosciowe
gleby
Polska
monitoring
zywnosc pochodzenia roslinnego
produkty rolne
produkty spozywcze
rosliny
zywnosc pochodzenia zwierzecego
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Od 1995 r. działa w Polsce Monitoring Jakości Gleb, Roślin, Produktów Roślinnych i Spożywczych. Co roku wykonuje się 30 000 badań jednostkowych zawartości PCB, WWA, pierwiastków toksycznych, mikotoksyn, antybiotyków, azotanów i azotynów, amin biogennych i kwasów tłuszczowych. Wyniki 3-letnich badań wskazują na występowanie małych (poniżej dopuszczalnych norm) stężeń tych substancji w żywności pochodzenia zwierzęcego i roślinnego lub całkowity ich brak.

Since 1995 the Monitoring of Quality of Soil, Plants, Plant and Food Products is active in Poland. This institution perform yearly 30.000 researches on the contents of PCB, WWA, toxic elements, mycotoxins, antibiotics, nitrates and nitrites, biogenic amines and lipid acids. The effects of these 3-years researches indicate that the concentrate of those substances in the food of plant and animal origin is lower than defined by standards.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies