Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Hatchability of emu [Dromaius novaehollandiae] eggs in relation to incubation temperature

Tytuł:
Hatchability of emu [Dromaius novaehollandiae] eggs in relation to incubation temperature
Autorzy:
Szczerbinska D.
Majewska D.
Tarasewicz Z.
Danczak A.
Ligocki M.
Tematy:
Dromaius novaehollandiae
temperature
ornamental bird
incubation
emu farm
incubation temperature
animal breeding
egg
emu
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the study was to assess an effect of incubation temperature (36.4, 36.7, and 37.1°C) on hatching performance of emu. The fewest dead embryos (13.7%) were found in group I with the lowest incubation temperature. Raising the temperature by 0.3°C and 0.7°C in, respectively, group II and III reduced the hatchability indices, primarily due to an increased rate (by approx. 12%) of dead embryos in both groups. Temperature significantly influenced the duration of incubation period, as well as duration of hatching. Incubation at the highest temperature took the shortest time (49.9 days), whereas that at the lowest temperature lasted longest (51.5 days). A reversed pattern was found in the case of hatching duration, which at the higher temperature expanded by 282 minutes in group II and by 406 minutes in group III, as compared with group I.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies