Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effect of modified atmosphere packaging on the quality of minimally processed apples

Tytuł:
The effect of modified atmosphere packaging on the quality of minimally processed apples
Autorzy:
Bieganska-Marecik R.
Czapski J.
Czaczyk K.
Tematy:
modified atmosphere packaging
minimal processing
food technology
minimally processed apple
vacuum impregnation
packaging
quality
apple
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The study compares different conditions of packaging apple slices subjected to vacuum impregnation with ascorbic acid, 4-hexylresorcinol, calcium chloride and sucrose. Packaging in modified atmosphere (MA) containing: 2, 4, 6, 8 and 10% CO2, 2% O2 (nitrogen to 100%), packaging in nitrogen atmosphere with 2% O2, vacuum packaging and air packaging were applied. Vacuum packaging of apple slices subjected to processing made it possible to obtain the product with best sensory quality among all the tested packaging methods. The most effective method in terms of microflora growth inhibition on apple slices turned out to be modified atmosphere containing 4% CO2 and nitrogen atmosphere packaging. In case of vacuum packaging and air packaging counts of some groups of microorganisms during the storage of apple slices increased slightly, which however did not have a decisive effect on the microbiological quality of the product.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies