Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Jakosc komponentow owocowych

Tytuł:
Jakosc komponentow owocowych
Physicochemical properties influencing quality of fruit components
Autorzy:
Zadernowski R
Tematy:
technologia zywnosci
dodatki do zywnosci
wlasciwosci fizykochemiczne
komponenty zbozowe
komponenty owocowo-warzywne
przemysl owocowo-warzywny
jakosc
komponenty owocowe
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono schemat postępowania podczas tworzenia modeli wzorcowych, a następnie produkcji komponentów owocowych, owocowo-warzywnych lub zbożowych w skali przemysłowej. Wskazano na możliwości modelowania właściwości fizykochemicznych, poprzez wprowadzanie do owoców różnorodnych dodatków spożywczych. Zwrócono uwagę na sposób utrwalania i zabezpieczania gotowych wyrobów.

The paper presents procedures used in creating standard models and in production of fruit, fruit-vegetable or cereal components on the industrial scale. It points out the possibilities of modelling of physicochemical properties by incorporating different food additives into fruit products. Particular attention is paid to the method of preservation and protection of final products.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies