Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Biochemical properties of Pasteurella multocida strains isolated from poultry

Tytuł:
Biochemical properties of Pasteurella multocida strains isolated from poultry
Autorzy:
Rutkowska-Jurga I
Borkowska-Opacka B.
Tematy:
biochemical property
bacterial disease
fowl cholera
poultry
bacteria
Pasteurella multocida
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The API 20E test and standard methods were applied to examine biochemical features of P. multocida strains. All tested isolates decomposed glucose, mannitol and saccharose. Sorbitol and arabinose were fermented by 82% and 43% of the strains, respectively. Xylose, trehalose, and dulcitol were fermented by 30%, 13% and 4% of isolates, respectively. All the tested strains produced catalase, ornithine decarboxylase, cytochrome-oxidase, indole, and reduced nitrates to nitrites. Moreover, the strains did not reveal motility and did not grow on MacConkey agar and failed to ferment maltose. Our findings enabled the recognition of ten distinct biochemical types, termed biovars I to X, and permitted the assignation of the strains into 3 subspecies. Of the isolates tested, 78% were identified as P. multocida subsp. multocida, 8.1 % as P. multocida subsp. septica, and 4% as P. multocida subsp. gallicida according to Mutters et al. ( 12). On the other hand, 9.7% of the strains were not classified as one of the three subspecies.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies