Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zadania przemyslu spozywczego z zakresu ochrony srodowiska w swietle przepisow polskich i UE. Czesc I.

Tytuł:
Zadania przemyslu spozywczego z zakresu ochrony srodowiska w swietle przepisow polskich i UE. Czesc I.
Conservation of environment by food processin in view of Polish and the EU regulations
Autorzy:
Deja A
Tematy:
Unia Europejska
ochrona srodowiska
przepisy prawne
przemysl spozywczy
Polska
dyrektywy
ustawy
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł omawia podstawowe obowiązki zakładów przemysłu spożywczego w zakresie ochrony środowiska; określa kierunki zmian w polskich unormowaniach prawnych, obligujących zakłady przemysłowe, w tym przemysłu spożywczego, do realizacji zadań prośrodowiskowych w nawiązaniu do standardów obowiązujących w krajach Wspólnot Europejskich; omawia stymulującą te działania rolę czynników ekonomicznych (takich jak np. opłaty, kary, dotacje) i instytucjonalnych, do których należą m. in. decyzje administracyjne.

The paper presents essential duties of food processing factories in scope of conservation of environment. It shows directions of changes in Polish regulations considering obligations of processing industry to conserve environment, referred to the EU standards. To stimulate conservation of environment by industry economic (charges, penalties, subsidies, etc.) and administrative factors are needed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies