Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Hydrolizaty skrobiowe otrzymywane z surowcow zbozowych

Przedstawiono wpływ różnic składu chemicznego skrobi ziemniaczanej, kukurydzianej i pszennej na produkcję hydrolizatów skrobiowych. Praca wskazuje na możliwość uzyskania lepszej jakości hydrolizatów produkowanych ze skrobi pszennej przez wprowadzenie do hydrolizy skrobi udziału enzymów specjalnych, takich jak lizofosfolipaza i pentozanaza.

The influence of different chemical composition of various starches (potato, corn, wheat) on hydrolizates production was presented. The paper indicates on the possibility of the wheat hydrolizates quality improvement by the application of specific enzymes such as lysophospholipase and pentosanase.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies