Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wlasciwosci terapeutyczne probiotycznych bakterii

Tytuł:
Wlasciwosci terapeutyczne probiotycznych bakterii
Autorzy:
Kolodynski J
Tematy:
zdrowie czlowieka
probiotyki
bakterie
wlasciwosci terapeutyczne
bakterie kwasu mlekowego
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The fight for the clean environment and healthy food also means limiting chemotherapy. To some extent, it is possible thanks to the so-called probiotic bacteria, which seem to attract a lot of scientific interest. These are living micro-organisms, mainly lactic acid bacteria, which can not only be utilised in food processing (as food preservatives), but also in preventing and treating diseases.

Walka o czyste środowisko i zdrową żywność to również ograniczenie chemioterapii. W pewnym stopniu możliwości takie oferują cieszące się zainteresowaniem tzw. probiotyki. Są to żywe drobnoustroje, głównie bakterie kwasu mlekowego, które mogą być wykorzystywane w produkcji żywności, konserwacji produktów spożywczych oraz w zapobieganiu i leczeniu chorób.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies