Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mycie i dezynfekcja w przemysle spozywczym

W pracy przedstawiono podstawowe zasady utrzymania czystości fizycznej i mikrobiologicznej w zakładach przemysłu spożywczego. Omówiono mechanizmy mycia i dezynfekcji oraz środki chemiczne stosowane do tego celu. Ponadto przedstawiono problemy związane z utrzymaniem czystości mikrobiologicznej rąk oraz metody oceny skuteczności mycia i dezynfekcji.

The paper presents main principle of preserving physical and microbiological cleanliness in food industry plants. Various mechanisms of cleaning/washing and disinfection have been discussed as well as chemical used. Additionally, problems related to preservation of microbiological cleanliness of hands have been presented and methods of effective washing and disinfection.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies