Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Problem zanieczyszczenia zywnosci benzo[a]pirenem w procesach termicznych

Tytuł:
Problem zanieczyszczenia zywnosci benzo[a]pirenem w procesach termicznych
Autorzy:
Szteke B.
Jedrzejczak R.
Tematy:
zagrozenia zdrowia
zywnosc
obrobka termiczna
suszenie
czynniki rakotworcze
benzo[a]piren
skazenie zywnosci
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule omówiono przyczyny i wielkość skażeń produktów żywnościowych B(a)P. Przedstawiono badania dotyczące wpływu bezprzeponowego suszenia niektórych surowców spożywczych na zawartość B(a)P.

Cause and volume of food contamination with B (a) P were discussed in article. Research regarding influence of non-membrane drying of selected food materials on B (a) P content were presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies