Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wykrywanie skazen mikrobiologicznych opakowan do zywnosci metoda chromatografii gazowej i spektrometrii mas

Tytuł:
Wykrywanie skazen mikrobiologicznych opakowan do zywnosci metoda chromatografii gazowej i spektrometrii mas
Detection of microbial contamination in packaging for foodstuffs by using the gas chromatography and mass spectrometry methods
Autorzy:
Mielniczuk Z
Pogorzelska Z.
Tematy:
chromatografia gazowa
zywnosc
spektrometria masowa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
opakowania
wykrywanie
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Głównym wymaganiem stawianym opakowaniom do żywności jest zapobieganie psuciu się żywności oraz zachowanie jej podstawowych cech, takich jak: wartość odżywcza, smak, zapach i wygląd. Podstawową przyczyną psucia się żywności są zmiany mikrobiologiczne, biochemiczne i chemiczne. Najpoważniejszym zagrożeniem dla zdrowia człowieka są skażenia żywności drobnoustrojami. Najpewniejszym sposobem uniknięcia takich skażeń jest kontrola mikrobiologiczna.

The main demand on food packaging is the prevention of food spoilage and preservation of its basic properties such as nutritive value, flavour, odour and appearance. The fundamental reasons of food deterioration are microbiological, biochemical and chemical changes. The most important danger for human health makes the contamination of food by microorganisms. The most safe method to avoid such contamination is the microbiological control.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies