Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dependence of sorption of phenoxyacetic herbicides on their physico-chemical properties

Tytuł:
Dependence of sorption of phenoxyacetic herbicides on their physico-chemical properties
Autorzy:
Ignatowicz-Owsieniuk K
Skoczko I.
Tematy:
water protection
physicochemical property
carbon
sorption
pesticide
herbicide
activated carbon
phenoxyacetic herbicide
agricultural pollution
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The purpose of this study is to assess the efficiency of removal of phenoxyacetic pesticides from water by means of activated carbon sorption. The sorbents used in this study (WD-extra, CWZ-22, NP-5) were produced by GRYFSKAND, Ltd., Hajn–wka. The first step of the study was the steady-state test of the suitability of selected sorbents in herbicide removal. The steady-state test was conducted according to the Chemviron Carbon methodology. Its aim was to determine the Freundlich isotherm and sorption capacity, and to select the best sorbent in static conditions. The residual concentration of the contaminant in the filtrate was determined using relevant analytical techniques. Also, the concentration of phenoxyacetic acid was identified by TLC and HPLC methods. On the basis of the results obtained it was concluded that the best sorbents of phenoxyacetic acid from water in steady-state conditions are CWZ-22 and NP-5. No significant difference was noticed in the removal process of the whole group of phenoxyacetic acids by sorption.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies