Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of heating oil on the count of microorganisms and physico-chemical properties of soil

Tytuł:
Effects of heating oil on the count of microorganisms and physico-chemical properties of soil
Autorzy:
Kucharski J
Jastrzebska E.
Tematy:
physicochemical property
heating oil
soil
microorganism
soil contamination
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of our experiment was to determine the effect of heating oil application on the count of microorganisms and some physico-chemical properties of limed and lime-free soil and soil sown with yellow lupine of the Markiz variety and unsown soil. The results obtained indicate that heating oil deteriorated the physico-chemical properties of the experimental soil (acidification, decrease in the total alkaline exchangeable cations, soil exchange capacity and alkaline cation soil saturation). At the same time, it stimulated, to a different degree, the multiplication of soil microorganisms, especially oligotrophic bacteria (10-fold) and bacteria representing the genera of Pseudomonas spp. (8-fold). Lime application and cultivation of yellow lupine had a positive effect on the physico-chemical properties of soil and stimulated the growth of Azotobacter spp.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies