Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Napoje i soki owocowo-warzywne - nosniki skladnikow funkcjonalnych

Tytuł:
Napoje i soki owocowo-warzywne - nosniki skladnikow funkcjonalnych
Fruit and vegetable drinks as carriers of functional components
Autorzy:
Krugla E
Zdziennicka D.
Kostrzewa E.
Tematy:
dodatki funkcjonalne
blonnik pokarmowy
rynek swiatowy
Polska
soki owocowo-warzywne
rynek napojow
segmentacja rynku
owoce
warzywa
zywnosc funkcjonalna
witaminy
napoje owocowo-warzywne
skladniki mineralne
zywienie czlowieka
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Omówiono znaczenie podstawowych składników bioaktywnych owoców i warzyw w żywieniu człowieka. Dobrymi nośnikami składników funkcjonalnych mogą być napoje i soki owocowo-warzywne. Do dodatków funkcjonalnych najczęściej stosowanych w produkcji napojów należą: witaminy, składniki mineralne, błonnik pokarmowy. Podano przykłady segmentacji rynku napojowego na świecie oraz rodzaje soków i napojów funkcjonalnych występujących na rynku polskim.

The nutritional role of functional ingredients of fruit and vegetables has been described. Fruit and vegetables drinks may be good carriers of functional additives. The most common additives used to functional drinks are: vitamins, minerals and fiber. The examples of segmentation of fruit juice market in the world and functional fruit and vegetable drinks in Poland are given.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies