Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Investigation on the essential oil of coriander from Bulgaria

Tytuł:
Investigation on the essential oil of coriander from Bulgaria
Autorzy:
Stoyanova A
Konakchiev A.
Berov O.
Tematy:
coriander
Coriandrum sativum
essential oil
cultivation condition
composition
Bulgaria
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Skład olejku z Coriandrum sativum L., uzyskanego za pomocą destylacji wodnej, destylacji ciśnieniowej i ekstrakcji heksanem, analizowano przy użyciu GC/MS. Najwyższą wydajność olejku otrzymano w trakcie ekstrakcji (1,63%). Zawierał on w swoim składzie linalol (63, 3%), α-pinen (6,1 %) i p-cymen (5,0%). W olejkach uzyskanych na drodze destylacji wodnej i destylacji ciśnieniowej zawartość tych składników była wyższa.

The composition of the essential oils of Coriandrum sativum L., obtained by hydrodistillation, steam distillation and hexane extraction, respectively, was analyzed by GC/MS. The highest yield of oil was obtained by extraction (1.63%) and the main components were linalool (63.3%), α-pinene (6.1%) and p-cymene (5.0%), In the oils, obtained by hydrodistillation and steam distillation, the content of these components was the highest.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies