Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of organic solvents on papain kinetics

Tytuł:
Influence of organic solvents on papain kinetics
Autorzy:
Szabelski M.
Stachowiak K.
Wiczk W.
Tematy:
fluorogenic substrate
organic solvent
enzyme activity
papain
papain kinetics
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Papain activity was studied in water-organic solvent mixtures using the fluorogenic substrate Dabcyl-Lys-Phe-Gly-Gly-Ala-Ala-Edans. The increase of organic solvent (MeOH, EtOH, iPrOH, TFE, MeCN, (MeO)2Et and DMF) concentration in the mixture caused a substantial decrease the initial rate of papain-catalyzed hydrolysis. More­over, the number of papain active sites decreased with the increase of DMF and MeOH concentration.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies