Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Construction and optimisation of a computer model for a bacterial membrane

Tytuł:
Construction and optimisation of a computer model for a bacterial membrane
Autorzy:
Murzyn K.
Pasenkiewicz-Gierula M.
Tematy:
molecular modelling
phosphatidylethanolamine
lipid bilayer
membrane
bacterial membrane
lipid composition
computer model
phosphatidylglycerol
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The main steps in the construction of a computer model for a bacterial membrane are described. The membrane has been built of 72 lipid molecules, 54 of which being 1-palmitoyl-2-oleoyl-sn-glycerol-3-phosphatidylethanolamine (POPE) and 18 - 1-palmitoyl-2-oleoyl-sn-glycerol-3-phosphatidyl-rac-glycerol (POPG) molecules (thus in the proportion of 3:1). The membrane was hydrated with 1955 water molecules (approximately 27 water molecules per lipid). To neutralise the electronic charge (-e) on each POPG molecule, 18 sodium ions (Na+) were added to the membrane close to the POPG phosphate groups. The atomic charges on the POPE and POPG headgroups were obtained from ab initio quantum mechanical restrained electrostatic potential fitting (RESP) (Bayly et al., 1993, J. Phys. Chem. 97, 10269) using the GAMESS program at the 6-31G* level (Schmidt et al., 1993, J. Comput. Chem. 14, 1347). The model constructed in this way provided an initial structure for subsequent molecular dynamics simulation studies intended to elucidate the atomic level interactions responsible for the structure and dynamics of the bacterial membrane.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies