Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Content and composition of the volatile oil obtained from lavender [Lavandula angustifolia L.] flowers cultivated in Golcza Region, in Malopolska Province

Tytuł:
Content and composition of the volatile oil obtained from lavender [Lavandula angustifolia L.] flowers cultivated in Golcza Region, in Malopolska Province
Autorzy:
Puchalska H
Janeczko Z.
Tematy:
flower
Malopolska region
Lavendula angustifolia
Golcza Region
volatile oil
content
cultivated plant
Lamniaceae
lavender
composition
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Raw material obtained from the cultivated area contains very high amount of volatile oil, i.e. from 2.27 to 3.04%. Significant percentage of monoterpene alcohols and their ace­tates, indicate high quality of the oil. The investigated lavender flowers collected in Miechów district, represent valuable herbal products in respect to their quality, and comparable to those cultivated in the Mediterranean region.

Surowiec pochodzący z upraw wykazywał wysoką zawartość olejku eterycznego, w gra­nicach 2,27-3,04%. Znaczna zawartość alkoholi monoterpenowych i ich octanów wskazu­je na wysoką jakość olejku. Badane kwiaty lawendy zebrane w powiecie Miechów odzna­czały się wysoką jakością w porównaniu do surowca uprawianego w rejonie Morza Śród­ziemnego.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies