Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dodatki w przetworstwie owocow i warzyw

Autor omawia stosowanie w Polsce dodatków do żywności na przestrzeni tego stulecia, a szczególnie w okresie po 1980 r. Klasyfikuje dodatki do przetworów owocowych i warzywnych pod względem technologicznym i opisuje ich przykłady w poszczególnych kategoriach. Przedstawia istotny udział produktów owocowych i warzywnych w grupie żywności prozdrowotnej.

Author analyses the using of additions to the food in Poland in the course of current century, particularly after 1980. He classifies the additions to the fruit and vegetable products with technological regards and describes the examples in particular categories. He presents essential participation of fruit and vegetable products in the group of pro-healthy nourishment.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies