Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Aktualne wymagania w zakresie oceny zawartosci cyny w srodkach spozywczych

Przedstawiono wymagania w zakresie dopuszczalnych zawartości cyny w środkach spożywczych jak również kryteria dla metod analitycznych stosowanych do badania zawartości cyny w żywności.

Maximum levels for tin in canned foods, requirements for methods of sampling and sample preparation as well as performance criteria for methods of analysis for tin in canned foods were presented. The characteristic parameters for No 126/1988 method of Nordic Committee on Food Analysis recommended for tin determination in canned fruits and vegetables evaluated in NIH Food Research Department Laboratory comply with performance criteria for methods of analysis for tin fixed in Commission Directive 2004/16/EC.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies