Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of the macroelement nutritional state of hops on the basis of the chemical analyses of leaves and soil

Tytuł:
Evaluation of the macroelement nutritional state of hops on the basis of the chemical analyses of leaves and soil
Autorzy:
Sugier D
Szewczuk C.
Tematy:
chemical analysis
soil
vegetation period
hop
soil fertilization
leaf
plant nutrition
Lublin region
macroelement
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Leaf samples were collected in the subsequent years (1993-1995) from 24 hop plantations representative of the Lublin region and localised on three soil units: fluvisols, luvisols developed from loamy sands and cambisols. Fully-grown leaves were collected during the vegetation period from the main stem at 7 developmental stages. The highest and the most stable cone yields within 3 years were achieved on fluvisols. Therefore it can be accepted that the contents of the particular components from plantations on this type of soil is close to the optimum. Taking into account the above criteria, it was concluded that plantations localised on loess soil were insufficiently supplied with potassium, but adequately with phosphorus. In turn, hop cultivation situated on loamy sand showed a deficiency in magnesium and calcium but good nutrition with potassium.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies