Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Localization of the attachment site of oligoglucans to Mesorhizobium loti HAMBI 1148 murein

Tytuł:
Localization of the attachment site of oligoglucans to Mesorhizobium loti HAMBI 1148 murein
Autorzy:
Karas M.
Russa R.
Tematy:
cell wall
glucose residue
localization
oligoglucan
Mesorhizobium loti
peptidoglycan
determination
murein
muramic acid
MALDI-TOF spectroscopic analysis
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The location and nature of the linkage between peptidoglycan and oligoglucans in the cell wall of Mesorhizobium loti HAMBI 1148 have been defined by the analysis of nitrous acid deamination of peptidoglycan glucosaminyl residues. The MurNH2-Glcn fraction was obtained after converting deaminoacylated and N-deacetylated muramyl residues in the cell wall preparation to lactam forms which were stable during subsequent deamination, followed by reduction and opening of the lactams. GC/MS analysis of this material, subjected to partial hydrolysis and reduction or to methanolysis followed by peracetylation, confirmed the presence of glucosyl residues glycosidically attached to muramic acid. The MALDI-TOF spectroscopic analysis of the deaminated material also revealed the presence of [M-H]- or [M+Na-2H]- ions representing fragments containing muramic acid with one to three linked glucose residues. The analysis of fully methylated neutral oligosaccharides released from the peptidoglycan with lysozyme followed by borohydride reduction showed the presence of di- and trisaccharides lacking the reducing end.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies