Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Schladzanie tuszek kurczat brojlerow metoda owiewowo-natryskowa

Tuszki kurcząt brojlerów schłodzone metodą owiewowo-natryskową w warunkach przemysłowych poddano badaniom trwałościowym podczas przechowywania w woreczkach polietylenowych w temperaturze 2-4°C i 0°C. Trwałość określono metodą sensoryczną, badano również stan mikrobiologiczny skóry i otrzewnej. Stwierdzono, że trwałość tuszek do dnia wystąpienia niepożądanych zmian zapachu wynosiła: 6 dni w temp. 2°C-4°C i 12 dni w temp. 0° (±1°C).

Broiler chicken carcases chilled commercially by the air and water spray (evaporative) technique were subjected to shelf-life test during refrigerated storage in polyetyléne bags at the temperatures of 2-4°C and 0°C. The shelf-life of carcases was determined by sensory method, the microflora of skin and peritonitis was also analysed. Carcase shelf-life until detection of the first symptoms of odour deterioration was: 6 days at 2°C-4°C and 12 days at 0° (±1°C).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies