Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A kinetics study of pig erythrocyte hemolysis induced by polyene antibiotics

Tytuł:
A kinetics study of pig erythrocyte hemolysis induced by polyene antibiotics
Autorzy:
Knopik-Skrocka A
Bielawski J.
Glab M.
Klafaczynska A.
Wulkiewicz M.
Tematy:
pig
amphotericin B
membrane
antibiotic
erythrocyte
kinetics
hemolysis
filipin
nystatin
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The kinetics of the hemolysis induced by filipin is of the damage type, indicating the formation of large nonselective perforations of erythrocyte membranes. The process is relatively independent of the ionic composition of the incubation medium, and the differences between the hemolysis induced by filipin in pig and human erythrocytes are not significant. In a sucrose medium, filipin-induced hemolysis is inhibited in humans, whereas it is stimulated in pig erythrocytes. It is suggested that low ionic strength is the reason for the different modifications of complexation of filipin in pig and human erythrocyte membranes in a sucrose medium. The kinetics of the hemolysis induced in pig erythrocytes by amphotericin B and nystatin is of the permeability type, indicating the formation of selective channels in erythrocyte membranes and colloid osmotic hemolysis. The rate of the hemolysis, which is high in a KCl medium, is decreased in all the other media tested (CaCl2, MgCl2, potassium phosphate buffer, K2S04, sucrose), although there are no changes in the kinetics of hemolysis. The results are interpreted as the formation of highly selective channels at a low concentration of the antibiotics. At increasing concentrations, channels of decreasing selectivity occur. The resistances of pig erythrocytes to amphotericin B and nystatin are lower than those of human erythrocytes.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies