Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Antioxidant activity of flavonoids of different polarity, assayed by modified ABTS cation radical decolorization and EPR technique

Tytuł:
Antioxidant activity of flavonoids of different polarity, assayed by modified ABTS cation radical decolorization and EPR technique
Autorzy:
Pawlak K
Bylka W.
Jazurek B.
Matlawska I.
Sikorska M.
Manikowski H.
Bialek-Bylka G.
Tematy:
free radical
antioxidant activity
flavonoids
polarity
ABTS method
EPR probe
radical scavenging activity
oxidation
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Modified ABTS cation radical decolorization assay and EPR technique were applied to screen the antioxidant activity of three flavonoids with different polarity: 7-O-β-[2-O-feruloyl-β-glucuronopyranosyl (1→2) glucuronopyranoside] (tricine), 4'-methoxy-5,7-dihydroxyflavone 6-C-β-glucopyranoside (isocytisoside) and I 3' II 8 biapigenine (amentoflavone), with nonpolar all-trans β-carotene used as standard carotenoid molecule. The ABTS [2,2'- azino-bis(3-ethylbenzthiazoline-6-sulphonic acid] cation radical decolorization assay was modified as follows: (1) measurements extended up to 8 days after preparation, (2) method adapted for flavonoids with different polarity and β-carotene, (3) concentrations in the 0.01-10 μM range of both trolox and antioxidants in order to use the same experimental conditions for both this technique and EPR measurement.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies