Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Thermophysical properties of feed meals

Tytuł:
Thermophysical properties of feed meals
Wlasciwosci termofizyczne maczek paszowych
Autorzy:
Niesteruk R
Tematy:
wlasciwosci termofizyczne
maczki paszowe
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The effects of temperature and density on thermal conductivity and thermal diffusivity of fish, krill and meat-and-bone meals have been investigated. The experiments have been carried out for temperatures from 280 K to 360 K and for densities from 430 to about 800 kg m⁻³. In this range of temperatures and densities thermal conductivity increases from about 0.09 to about 0.3 W m⁻¹ K⁻¹ whereas thermal diffusivity increases from 0.9‧10⁻⁷ to 1.57‧10⁻⁷ m² s⁻¹.

Badano zależność współczynnika przewodzenia ciepła i wyrównywania temperatur mączek: rybnej, krylowej i mięsnej od temperatury i gęstości. Badania wykonano dla temperatur od 280 K do 360 K i gęstości od 430 do około 800 kg m⁻³. W tym zakresie temperatur i gęstości współczynnik przewodzenia ciepła wzrasta od 0.09 do 03 W m⁻¹ k⁻¹, natomiast współczynnik wyrównywania temperatury od 0.9 10⁻⁷ do 1,57 10⁻⁷ m² s⁻¹.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies