Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wymagania mikrobiologiczne dla zywnosci

Tytuł:
Wymagania mikrobiologiczne dla zywnosci
Microbiological requirements for foodstuffs - draft of commission of the European Union
Autorzy:
Windyga B
Sciezynska H.
Tematy:
Unia Europejska
bezpieczenstwo zywnosci
higiena produkcji
higiena zywnosci
przemysl spozywczy
wymagania mikrobiologiczne
rozporzadzenia
produkty spozywcze
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Omówiono charakterystykę i podstawowe definicje nowego projektu Rozporządzenia Komisji Europejskiej dotyczącego wymagań mikrobiologicznych dla środków spożywczych. Przedstawiono kryteria mikrobiologiczne dotyczące bezpieczeństwa żywności i omówiono kryteria higieny produkcji.

The article presents the characteristics and the important definitions of the new draft of Commission Regulation on microbiological criteria for foodstuffs. The criteria: „food safety criterion" - applicable to products placed on the market and „process hygiene criterion" - a criterion indicating the acceptable functioning of the production process are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies