Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Aktualny stan rozwoju browarnictwa w Polsce i tendencje przyszlosciowe [2]

Tytuł:
Aktualny stan rozwoju browarnictwa w Polsce i tendencje przyszlosciowe [2]
Autorzy:
Kadzielski F.
Tematy:
lezakowanie
Polska
sprzedaz
browary
warzelnie
produkcja
chlodzenie
piwo
stabilizacja
fermentacja
stan techniczny
procesy technologiczne
browarnictwo
filtracja
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono obecny stan techniki i technologii europejskiej we wszystkich podstawowych działach browarów. Porównano wielkości browarów i spółek z wielkościami browarów niemieckich i innych zachodnioeuropejskich. Krótko scharakteryzowano stan techniki i technologii polskich browarów. Sprecyzowano podstawowe kierunki technologii i wyposażenia krajowych browarów do 2000 r.

The present technical and technological condition in all basic brewery division in Europe were resented in this article. Capacity of the Polish breweries were compared to german and the other European breweries. Technical and technological condition of the Polish breweries were characterised. The basic trends in the technology and the equipment up to 2000 year were precised.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies