Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Antybiotyczne wlasciwosci miodu

Tytuł:
Antybiotyczne wlasciwosci miodu
Autorzy:
Kedzia B.
Holderna-Kedzia E.
Tematy:
wlasciwosci lecznicze
miod
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Spectrum of microorganisms activity of honey, water solutions, and extracts and distillates from honey have been discussed. Mechanism of antimicrobial activity (physicochemical and chemical agents) and preservative properties of honey have been also concerned.

Omówiono zakres działania miodu na drobnoustroje, w tym wodnych roztworów oraz wyciągów i detylatów z miodu. Przedyskutowano mechanizm działania miodu na drobnoustroje (czynniki fizykochemiczne i chemiczne), a także właściwości konserwujące tego produktu.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies