Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Oznaczanie testem ELISA poziomu DBP w surowicy klaczy po porodzie

Tytuł:
Oznaczanie testem ELISA poziomu DBP w surowicy klaczy po porodzie
DBP level in the serum of mares after delivery assessed by ELISA
Autorzy:
Madej J P
Borkowski J.
Boratynski J.
Nowacki W.
Tematy:
konie
klacze [zool.]
okres poporodowy
badania krwi
bialko wiazace witamine D
poziom bialka
oznaczanie
test ELISA
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The vitamin D-binding protein (DBP), also known as Gc-globulin, plays a role as vitamin D and its metabolites carrier; actin scavenger, a precursor of macrophage activating factor (DBP-MAF), binds fatty acids located on the surface of many cell types and enhances chemotactic activity of C5 and C5a des Arg. In the authors’ studies, in order to assess DBP level in mares sera, the ELISA test was developed and standardized. The aim of this study was likewise to compare the level of Gc protein in sera of mares after delivery as compared to non-pregnant mares. The sera derived from 77 full blood mother-mares taken at 36-48 h after delivery, sera of 6 mares that had not taken part in reproduction and sera of 3 geldings the Wielkopolska breed. The authors demonstrated that two days after delivery the DBP concentration in mother-mares sera was significantly higher (p = 0.001291 < α = 0.05) than in non-pregnant mares. It was also proved that DBP level in mother-mares sera had no relation to age or number of deliveries.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies