Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wlasciwosci pepsyny jako bialka polianionowego. Cz.VI. Kompleksy pepsyny z histonami

Ustalono stosunki molowe pepsyny i histonu H1, H2A, H2B, H3 i H4 w nierozpuszczalnych kompleksach oraz wpływ pH, chlorku wapnia, chlorku sodu i mocznika na trwałość tych kompleksów.

Pepsin forms insoluble complexes with H1, H2A, H2B, H3 and H4 histones. The formation of the insoluble pepsin-histone complexes depends on the pH of the medium. These complexes are dissociated mainly by calcium chloride, to a lesser extent also by sodium chloride, and they are resistant to the action of urea. The segments of the pepsin-histone complexes are bound by the ion bonds.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies