Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wlasciwosci katalityczne alfa-amylazy i glukoamylazy immobilizowanych na szkle porowatym

Tytuł:
Wlasciwosci katalityczne alfa-amylazy i glukoamylazy immobilizowanych na szkle porowatym
Autorzy:
Rogalski J
Jamroz J.
Tematy:
biochemia
alfa-amylazy
enzymy amylolityczne
enzymy
pH
glukoamylaza
kataliza
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W badaniach nad określeniem właściwości katalitycznych α-amylazy i glukoamylazy immobilizowanych na szkle porowatym przebadmo wpływ czynników środowiska na aktywność enzymów. Określono optymalne warunki działalności białek enzymatycznych w zależności od temperatury i wartości stężenia jonów wodorowych. Przebadano również wpływ wartości pH i temperatury na stabilność testowanych enzymów.

In the study concerning catalitic properties of α -amylase and glucoamylase immobilized on porous glass the effect of some environmental factors on enzyme activity was investigated. The optimal temperature and pH for enzymatic proteins activity was assessed. The effect of temperature and pH on the stability of tested enzymes was also investigated.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies