Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Efekty wspolpracy rolnikow z otoczeniem insytycjonalnym jako czynnik konkurencyjnosci gospodarstw

Tytuł:
Efekty wspolpracy rolnikow z otoczeniem insytycjonalnym jako czynnik konkurencyjnosci gospodarstw
Effects of cooperation of farmers with institutional environment as factors of competitiveness of farms
Autorzy:
Zajac D
Tematy:
konkurencyjnosc
gospodarstwa rolne
rolnicy
otoczenie instytucjonalne rolnictwa
wspolpraca
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono formy pomocy otoczenia instytucjonalnego, z jakich korzystają rolnicy w regionie rozdrobnionego rolnictwa oraz efekty, jakie uzyskują w wyniku współpracy z instytucjami. Starano się przy tym odpowiedzieć na pytanie, które z tych efektów mogą mieć kluczowe znaczenie dla poprawy pozycji konkurencyjnej gospodarstw rolnych na rynku.

Investigations showed, that in region of crumbled agriculture farmers use from differentforms of institutional support and get in this relationship different concrete effects. It was been possible to exchange first of all: introduction of new technology, specialisation of farms and enlargement of his surface as well as reduction of costs - among effects of cooperation with institutions, which they can have key meaning for improvement of competitive position of farms.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies