Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The health benefits of chocolate enrichment with dried fruits

Tytuł:
The health benefits of chocolate enrichment with dried fruits
Wlasciwosci zdrowotne czekolady wzbogacanej owocami suszonymi
Autorzy:
Cagindi O.
Otles S.
Tematy:
healthy value
chocolate
enrichment
dried fruit
fruit
human nutrition
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
One of the most popular food all over the world is chocolate and it has highly nutritious energy, fast metabolism and good digestibility. Nowadays, most important trend is healthy foods. Develop a chocolate product that will be be nutritional for many more people. It is well known that dried fruits has high nutritious values and health benefits. Dried fruits are good sources to developed chocolates. This paper aims to review health importance and usage of dried fruits in chocolate.

Czekolada jest jednym z najbardziej popularnych produktów na świecie. Jest to produkt wysokoenergetyczny, szybko metabolizowany i łatwo strawny. Ostatnio ze względu na właściwości prozdrowotne produkty czekoladowe wytwarza się tak, aby miały lepszą wartość żywieniową. Wiadomo, że owoce suszone mają wysoką wartość odżywczą i właściwości zdrowotne, dlatego są dobrym surowcem do wzbogacania czekolady. W pracy przedstawiono przegląd suszonych owoców wykorzystywanych jako dodatek do czekolady i przedstawiono ich wartość prozdrowotną

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies