Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wykorzystanie bioczujnikow do oznaczania mono-i disacharydow

Scharakteryzowano bioczujniki do oznaczania mono- i disacharydów. Przedstawiono niektóre wyniki otrzymane przy zastosowaniu elektrody enzymatycznej do pomiarów stężenia glukozy jak również elektrody enzymatycznej wyposażonej w membrany z oksydazą glukozową i glukoa- mylazą lub α-glukozydazą do oznaczania maltozy.

Biosensors for the determination of mono- and disaccharides are reviewed. An enzyme electrode for glucose measurements is presented. Some data maltose determination using membranes with glucose oxidase and glucoa- mylase or α-glucosidase are given.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies