Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Differences in nonezymatic glycation of histones

Tytuł:
Differences in nonezymatic glycation of histones
Autorzy:
Lakatos A.
Kiss N.
Jobst K.
Tematy:
kinetics
histone
glycation
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Time course of glucose binding by histone HI and total histones was followed in isolated histone preparations and in thymus nuclei. In both cases the uptake of glucose by HI was surprisingly high in contrast to a much lower uptake of glucose by total histones. DNA is not implicated in glycation of histones in nuclei.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies