Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Opakowalnictwo owocow i warzyw. Czesc 1. Aktualne tendencje rozwoju systemow pakowania owocow i warzyw

The modern solutions in the domain of fruit and vegetable packaging systems are sketched in this paper. The principles and practical possibilities of theses systems use are presented. Packaging in gas mixtures (MAP, CAP), active (AP) and intelligent packaging, edible packaging, packaging with the use of high pressures (UHP) and radiation stabilising system are presented.

W pracy zarysowano nowoczesne rozwiązania w zakresie systemów pakowania owoców i warzyw. Zaprezentowano zasady wraz ze wskazaniem praktycznych możliwości stosowania takich systemów pakowania, jak: pakowanie w mieszaninie gazów (MAP i CAP), opakowania aktywne (АР) i inteligentne, opakowania jadalne, pakowanie z zastosowaniem wysokich ciśnień (UHP) oraz pakowanie w systemie radiacyjnego utrwalania produktów.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies