Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zastosowanie metod enzymatycznych w kontroli jakosci zywnosci

Tytuł:
Zastosowanie metod enzymatycznych w kontroli jakosci zywnosci
Autorzy:
Horubala A.
Tematy:
metody enzymatyczne
analiza chemiczna
analiza zywnosci
ocena jakosci
zywnosc
jakosc
kontrola jakosci
produkty spozywcze
Język:
polski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono rolę analizy enzymatycznej, stanowiącej kolejną generację chemicznej analizy żywności, w rutynowej kontroli jakości surowców i produktów spożywczych, podając zakres oznaczeń p wykonywanych z zastosowaniem metod enzymatycznych. Przedstawiono kryteria jakości w nowoczesnym postępowaniu analitycznym oraz podano stosowane techniki pomiarowe. Określono także stan upowszechnienia metod enzymatycznych oraz czynniki, które zdecydowały o ich szybkim rozpowszechnieniu.

Enzymatic analysis, the next new generation in chemical analysis of food, was presented in this article. It finds application in rutino quality control of food raw materials and food products indicating the range of determinations carried out with the enzymatic methods. Quality criteria in modern analysis and measuring techniques were presented. Author described also the dissemination of enzymatic methods and factors which decided about its fast propagation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies