Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Genetic determination, variability and relationships between [1-3],[1-4] beta-D-glucan content and other agronomic traits in spring barley

Tytuł:
Genetic determination, variability and relationships between [1-3],[1-4] beta-D-glucan content and other agronomic traits in spring barley
Autorzy:
Bichonski A.
Gut M.
Tematy:
variability
correlation
relationship
genetic determination
plant height
yield
barley
resistance
spring barley
earliness
1000 seed weight zob.1000 grain weight
1000 kernel weight zob.1000 grain weight
1000 grain weight
beta-glucan
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the present work was to determine the variability and genetic determination of β-glucan content in the wort of spring barley as well as other significant traits, such as: yield, 1000 kernel weight, earliness, plant height and resistance to lodging and powdery mildew. Also the phenotype correlations between the analysed traits were examined. The objects of the investigation were spring barley strains of F6 F7 generation evaluated in 2000-2002 in three locations. With the exception of 1000 kernel weight, genotypes were differentiated in relation to all the traits investigated. Nearing and high values CV(p) and CV(g) suggest that the variability of the barley examined forms with regard to this trait results from both genetic and environmental determinations.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies