Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mechanizmy segregacji materialow ziarnistych

W przemyśle spożywczym często stosujemy materiały sypkie (ziarna zbóż, produkty ich przemiału, cukier, dodatki smakowe, granulaty itp.). Operowanie materiałami ziarnistymi jest trudne. Mimo licznych badań zrozumienie ich zachowania się jest nadal niedostateczne. Prowadzonym operacjom stale towarzyszy segregacja utrudniająca właściwe przetwarzanie. Poznanie jej mechanizmów staje się koniecznością. Omówiono istotę segregacji i podstawowe jej mechanizmy. Wiedza ta jest niezbędna do świadomego wpływania na zachowanie się zróżnicowanego materiału sypkiego.

Segregation appears on processing granular materials. The mechanisms of segregation were presented. Reasons of segregation and her conditioning were published. These facts permit to take a decision consciously aiming to minimalizing segregation working.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies