Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

What does lipid hydration tell us? A minireview

Tytuł:
What does lipid hydration tell us? A minireview
Autorzy:
Jendrasiak G. L.
Smith R.L.
Tematy:
electrical conductivity
lipid hydration
lipid
phospholipid hydration
molecular structure
water adsorption
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The hydration of a variety of phospholipids has been studied, gravimetrically. The water adsorption isotherms obtained have been analyzed by the use of BET methodology. The major findings are as follows: Phospholipids containing choline, as part of their head group and having a glycerol backbone are „strong” water adsorbers; the nature and fluidity of the hydrocarbon chains do not control the „strong” vs „weak” nature of the water binding but do modulate the amount of adsorbed water. The number of methyl groups present on the N+ moiety of the head groups determines both the nature of the water binding as well as the amount of water adsorbed. The electrical charge on the phospholipid head group does not, in itself, determine the nature of the water binding; it does, however affect the amount of water bound. All of the phospholipids studied exhibit a very rapid rise in electrical conductivity as water is adsorbed; this rise reaches a limiting saturation value at or close to fnat for the completion of the first monolayer of water adsorbed. These findings are discussed in terms of the molecular structure of the phospholipids.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies