Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Enzymatic activity of yeast species isolated from bovine mastitis

Tytuł:
Enzymatic activity of yeast species isolated from bovine mastitis
Autorzy:
Malinowski E
Lassa H.
Klossowska A.
Kuzma K.
Tematy:
yeast
cow
milking cow
fungal mastitis
bovine mastitis
enzyme activity
hygienic quality
milk
mastitis
Język:
angielski
Dostawca treści:
AGRO
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Fungal mastitis in cows is an increasing issue. The aim of the examination was to evaluate the species and enzymatic activity of yeast-like fungi from mastitis in cows. One hundred and twenty-six strains isolated from secretions of clinically and subclinically inflamed quarters of 102 cows were tested with the use of API 20 C AUX and then 63 strains were examined for enzymatic activity (API ZYM). Candida inconspicua (34.9% ), C. kefyr (19.9% ), C. krusei (11.1%) and S. cerevisiae (10.3%) were the mostly isolated species. Yeast from bovine mastitis showed activity of 12 enzymes, but alkaline phosphatase, valine arylamidase, acid phosphatase and Naphthol-AS-B1-phosphohydrolase were stated at the highest level.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies