Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Intensywne substancje slodzace - szansa dla polskiego producenta i konsumenta [2]

W numerze 4/2002 w części pierwszej (s. 15-16) przedstawiliśmy ogólnie substancje słodzące, historię ich powstania i zastosowania oraz światowy rynek słodzików; a na s. 23 omówiliśmy pokrótce napoje na słodzikach. Ze względu na zwiększenie możliwości produkcji w Polsce napojów na słodzikach, które daje Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dn. 27 grudnia 2000 r., rozwijamy temat napojów na słodzikach w tej części artykułu. Koncentracja na zastosowaniu słodzików w branży napojów bezalkoholowych jest całkowicie zrozumiała, biorąc pod uwagę profil tematyczny miesięcznika „Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny" oraz fakt, że ok. 80% światowego spożycia słodzików przypada na konsumpcję napojów bezalkoholowych.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies