Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Oznaczanie kwasu benzoesowego w napojach bezalkoholowych gazowanych metoda chromatografii cieczowej

W pracy przedstawiono szybką metodę oznaczania zawartości kwasu benzoesowego w napojach bezalkoholowych gazowanych z zastosowaniem wysoko- sprawnej chromatografii cieczowej (HPLC).

A method for benzoic acid determination in soft drinks by liquid chromatography using UV detector is presented. The method makes the possibility of benzoic acid determination with recovery about 95 % and with variability index about 2.6%.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies